Γρήγορα και Μυρωδάτα: Κουλουράκια Κανέλας

By Maria Sakellaridi @sakrecipes

 

Σε όλα τα παιδάκια αρέσουν οι γλυκές λιχουδιές, και όλες οι γονείς προτιμούν υγιεινές γλυκές λιχουδιές για τα μικρά τους! Το team της Alouette σας προτείνει μια εύκολη και συνταγή για κουλουράκια κανέλας, ώστε να περάσετε ένα όμορφο απόγευμα στη κουζίνα, μικροί και μεγάλοι, δημιουργώντας σπιτικά σνακ για όλη την οικογένεια! Η συνταγή που θα βρείτε παρακάτω δεν περιέχει γάλα, αυγά και βούτυρο, αλλά απλά υλικά που βρίσκονται σε κάθε ντουλάπι.

 

ΥΛΙΚΑ

· Ζάχαρη, 1 κούπα

· Σπορέλαιο ή ελαιόλαδο, 1 κούπα

· Χυμός πορτοκάλι, 1 κούπα

· Ξύσμα πορτοκαλιού

· Μπέικιν πάουντερ, 1 κ.γ.

· Σόδα, 1 κ.γ.

· Εκχύλισμα βανίλιας, 1 κ.γ.

· Κανέλα, 2 κ.γ.

· Αλεύρι, περίπου 1 κιλό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ανακατεύουμε καλά τη ζάχαρη με το λάδι

2. Ανακατεύουμε το χυμό πορτοκαλιού με τη σόδα (σε άλλο σκεύος)

3. Ενώνουμε τα δύο μείγματα

4. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, και σιγά σιγά το αλεύρι

5. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν δεν κολλάει στα χέρια

6. Πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε ό,τι σχέδιο θέλουμε

7. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Έτοιμα! Καλή απόλαυση!